Често задавани въпроси - Неосат

Как мога да стана Ваш абонат?

Може да заявите услугата през сайта на страница "заяви включване" , на тел: 0700 16360 , по имейл на адрес web@neosat.net, както и чрез официалната страница във Фейсбук https://www.facebook.com/neosatbg След това наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на удобно за Вас време и наш екип ще Ви посети за инсталация на оборудването и сключване на необвързващ рамков договор.

 

Кои канали ще гледам ако съм заявил услуга?

На нашия сайт са обявени всички програми и в кой пакет се намират. С цел да задоволим максимално желанията на нашите потребители, политиката ни е да се стремим да добавяме все повече канали на различна жанрова тематика.


Мога ли сам да монтирам оборудването си?

Може да инсталирате и настроите антената си сами или да се обърнете към нас за професионален монтаж, в случай че срещнете затруднение. Може да изпратите заявка по имейл, чрез контактна форма на сайта или на тел: 0700 16360.

 

Какъв е срокът на абонатните договори?

Абонатният договор е безсроченрамков и необвързващ. Рамковият абонатен договор на neosat ви дава възможност да заплащате услугата сателитна телевизия за срока, който сами прецените. Имате право сами да изберете кога и за какъв период да предплатите избрания от Вас телевизионен пакет. 
Минималният период е един месец.
Рамковият абонатен договор има действие само за времето, за което сте заплатили. След изтичането на предплатеният период, може да изберете дали да продължите, като изберете същия или друг абонаментен план.Трябва ли специално оборудване, за да мога да ползвам услугата?

Включването в мрежата на neosat изисква наличието на сателитен приемник, сателитна антена, конвертор и стойка. Може да закупите или наемете най-новия хибриден сателитен приемник, предлаган от neosat. Към приемника има дистанционно управление, захранване и HDMI кабел.
При сключване на рамков абонатен договор и закупуването или наемането на приемник от  neosat, Ви се предоставят сателитна антена, единичен конвертор и стойка без допълнително заплащане.
Ако притежавате собствен приемник, който не е закупен от neosat, то предварително трябва да се потвърди съвместимостта на устройството за възможността за достъп до услугата на neosat за избраният от Вас телевизионен пакет.

 

Как да изберем най-подходящия план за платена телевизия?

При избора на най-подходящ план за платена телевизия е необходимо да се отчетат няколко съществени фактора, които влияят на избора, а именно колко телевизионни програми искаме да бъдат включени в пакета, колко от тях се предлагат с високо качество, на колко приемника може да се гледа без допълнително заплащане и разбира се как всичко това се съотнася с предлаганата цена.

 

Предлагате ли 4К канали?

neosat подготвя техническа възможност за разпространението на 4К канали.

 

Колко пакета има? На какви цени?

Актуална информация за съдържанието на пакетите, цените и условията e налична на уебсайта в секцията Телевизионни пакети.

 

От кой спътник е сигналът?

Първия български спътник Bulgaria sat -1 с геостационарна позиция 1.9 Изток.

 

Къде има покритие, в кои градове?

Покритието е национално. А покритието на спътника Bulgaria sat -1 от геостационарна позиция 1.9 Изток, използван от neosat е Европа, Северна Африка и част от Азия.

 

Има ли физически офиси?

Предлагането на услугите ни се осъществява в търговските мрежи на партньори, както и собствена търговска мрежа. Информация за търговските обекти и партньори ще намерите в раздел „ Свържи се с нас“.

 

Има ли платформи за смарт ТВ водещите марки ?

neosat предлага спътникова телевизия с възможност за използване на хибридни боксове, чрез които в бъдеще ще се развиват интерактивни услуги и на практика всеки телевизор, независимо от марката и функционалностите ще бъде превърнат в "смарт тв" с достъп до услуги предлагани през Интернет.

 

Какво представлява оборудването? Колко сантиметра е сателитната антена?

Сателитна антена, която е препоръчително да бъде 55x70 см елиптичен офсет или 80см офсет; както и цифров сателитен приемник.

 

Каква е кодировката на сигнала и има ли възможност за модули, за да може да използваме смарт телевизори?

Кодировката е Bulcrypt 3 и Conax CAS7. Разработваме възможността за работа с CAM модул с Conax .

 

Колко броя устройства могат да бъдат включени към услугата?

Към един абонамент и такса за услуга могат да се регистрират до 4 устройства.

 

Ще има ли СI карти?

Да, планираме възможност с CAM модул с Conax.

 

Ще предлагате ли други услуги, освен телевизия?

neosat стартира с услугата сателитна телевизия до дома. Допълнителни услуги се планират на следващ етап от развитието на компанията.Към настоящия момент работим с партньори-доставчици на интернет за предоставяне на пакетна услуга. За по-детайлна информация и покритие може да се свържете с кол центъра на телефон 0700 16 360

 

Имам изградена инсталация (кабели), мога ли да я ползвам без да се прокарва нова?

Разбира се, стига инсталацията да е извършена и функционира качествено. Технически екип на място може да прецени дали има нужда от подмяна с цел по-добро качество на услугата.

 

Има ли такса монтаж?

При първоначално включване монтажът се предоставя от neosat с всички елементи за целта /антена, окачване, стойка, единичен конвертор и 25 метра кабел/. Всички допълнителни монтажни дейности и вложени материали и/или оборудване се заплащат допълнително.

 

Има ли абонаментна такса за 2-ри, 3-ти, 4-ти приемник?

Месечният абонамент за телевизионен пакет включва възможността да се приема услугата на до 4 приемника без допълнително заплащане за телевизионния пакет.

 

Как и къде мога да платя месечната си такса?

Може да заплатите такса за услуга по Вашия клиентски номер (КИН) в касите на Български Пощи, Ипей, Изипей, в дистрибуторската ни мрежа, а също и през клиенсткия профил на my.neosat.com

 

Как да направя регистрация в my.neosat.com и клиентски профил?

За да се регистрирате в my.neosat.com е необходим актуален имейл адрес. Ако не сте посочили такъв при сключването на рамковия договор, е необходимо да се свържете с оператор на 0700 16 360 или 02 96 16360

След това от страницата my.neosat.com и бутон регистрирай се, следваите стъпките в регистационната форма. На имейла си ще получите активационен линк, от който да потвърдите регистрацията си. 

 

Какво е КИН и за какво служи?

КИН е уникален идентификационен номер, който се предоставя при сключване на абонатния рамков договор и служи за идентифициране. В случай, че не знаете Вашия клиентски номер, може да го получите чрез запитване през някоя от контактните ни форми или на тел. 0700 16 360.

 

Кога трябва да заплатя месечната си такса?

Най-късно до датата, на която е била заплатена предходния месец. Ако услугата е била прекъсната, може да заплатите по всяко време и услугата ще бъде възстановена за нов пълен месец до новата дата на следващия месец.

 

Какво ще се случи, ако забравя да платя сметката си навреме?

Услугата ще бъде преустановена, но може да я заплатите по всяко време и услугата ще бъде възстановена за нов пълен месец до новата дата на следващия месец.  

 

Мога ли да променям пакета, който ползвам?

Да, след изтичане на вече предплатения от Вас период, може да промените пакета от услуги, така че той да удовлетворява нуждите Ви във всеки един момент.

 

Вече съм платил, но искам да добавя допълнителни пакети с канали, мога ли да го направя?

Да, може да активирате пакети с допълнително съдържание. Ако го направите в текущ предплатен период, допълнителното съдържание ще е достъпно до края на вече предплатения период. Може да го активирате и за следващ пълен отчетен период.

 

Има ли възможност за предплашане на услугата си за няколко месеца?

Да, има. Всички възможности са обявени в началната страница на уебсайта.

 

Къде мога да проверя какво и докога съм платил?

Информация за платените от вас услуги може да намерите на уебсайта на neosat в потребителския си профил или на тел. 0700 16 360

 

Имам няколко телевизора, за всеки от тях ли ми трябва приемник?

Техническата характеристика на услугата изисква наличие на декодиращо устройство за всеки телевизор.