Често задавани въпроси - Неосат

Как мога да стана Ваш абонат?

Може да заявите услугата през сайта на страница "заяви включване" или на тел: 0700 16360. След това наш служител ще се свърже с Вас и ако потвърдите намерението си екип ще ви посети за инсталация на оборудването и сключване на договор.

Кои канали ще гледам ако съм заявил услуга?

На нашия сайт са обявени всички програми и в кой пакет се намират. С цел да задоволим максимално желанията на нашите потребители, политиката ни е да се стремим да добавяме все повече канали на различна жанрова тематика.

Мога ли сам да монтирам оборудването си?

Може да инсталирате и настроите антената си сами или да се обърнете към нас за професионален монтаж, в случай че срещнете затруднение. Може да изпратите заявка по имейл или на тел: 0700 16360.

От къде мога да си купя/поръчам оборудване?

Скоро на нашия уебсайт ще бъде активирана възможността за регистрация и създаване на потребителски профил, чрез който бихте могли да сключите договор за услуга и да заявите покупка или наем на оборудване. В допълнение подготвяме и дистрибуторска мрежа, информация за която също ще бъде публикувана на уебсайта.

Какъв е срокът на абонатните договори?

Абонатният договор е рамков, безсрочен и необвързващ. Рамковият абонатен договор на neosat ви дава възможност да заплащате услугата “доставка на сателитна телевизия до дома“ за срока, който сами прецените. Имате право сами да изберете кога и за какъв период да предплатите избрания от Вас телевизионен пакет.
Минималният период е един месец.
Рамковият абонатен договор има действие само за времето, за което сте заплатили. След изтичането на предплатеният период, може да изберете дали да продължите, като изберете същия или друг телевизионен план.

Трябва ли специално оборудване, за да мога да ползвам услугата?

Включването в мрежата на neosat изисква наличието на сателитен приемник, сателитна антена, конвертор и стойка.

Може да закупите или наемете най-новия хибриден сателитен приемник, предлаган от neosat на цена от 72 лв или наем от 2, 99 лв/мес. Към приемника има дистанционно управление, захранване и HDMI кабел.

При сключване на рамков абонатен договор и закупуването или наемането на приемник от  neosat, ще Ви бъдат доставени сателитен приемник, сателитна антена, единичен конвертор и стойка без допълнително заплащане

Ако притежавате собствен приемник, който не е закупен от neosat, то предварително трябва да се потвърди съвместимостта на устройството за възможността за достъп до услугата на neosat за избраният от Вас телевизионен пакет.

Как да изберем най-подходящия план за платена телевизия?

При избора на най-подходящ план за платена телевизия е необходимо да се отчетат няколко съществени фактора, които влияят на избора, а именно колко телевизионни програми искаме да бъдат включени в пакета, колко от тях се предлагат с високо качество, на колко приемника мога да гледам без допълнително заплащане и разбира се как всичко това се съотнася с предлаганата цена.

Предлагате ли 4К канали?

neosat подготвя техническа възможност за разпространението и клиентско оборудване за приемане на 4К канали. Очакванията ни са, че към края на настоящата година подобни канали ще бъдат включени в предлаганите от neosat телевизионни пакети.

Колко пакета има? На какви цени?

Актуална информация за съдържанието на пакетите, цените и условията e налична на уебсайта.  

Къде има покритие, в кои градове?

Покритието е национално. А покритието на спътника Bulgaria sat -1 от геостационарна позиция 1.9 Изток, използван от neosat е Европа, Северна Африка и част от Азия.

Има ли физически офиси? Къде? Колко?

Планирано е предлагането на услугите ни в търговските мрежи на партньори, както и развитие на собствена търговска мрежа. Информация за търговските обекти и партньори ще намерите скоро на интернет страницата www.neosat.com.

Има ли платформи за смарт ТВ водещите марки ?

neosat предлага спътникова телевизия с възможност за използване на хибридни боксове, чрез които за вбъдеще ще се развиват интерактивни услуги и на практика всеки телевизор, независимо от марката и функционалностите ще бъде превърнат в "смарт тв" с достъп до услуги предлагани през Интернет.

Какво представлява оборудването? Колко сантиметра е сателитната антена?

Сателитна антена, която е препоръчително да бъде 55x70 см елиптичен офсет или 80см офсет; както и цифров сателитен приемник.

Каква е кодировката на сигнала и има ли възможност за модули, за да може да използваме смарт телевизори?

Кодировката е Bulcrypt 3 и Conax CAS7. Разработваме възможността за работа с CAM модул с Conax .

Колко броя устройства могат да бъдат включени към услугата?

До 4 устройства. Като към всеки осносвен приемник може да се добавят до 3 броя допълнителни приемници.

Ще има ли СI карти?

Да, с CAM модул с Conax.

Ще предлагате ли други услуги, освен телевизия?

neosat стартира с услугата сателитна телевизия до дома. Допълнителни услуги се планират на следващ етап от развитието на компанията.

Имам изградена инсталация (кабели), мога ли да я ползвам без да се прокарва нова?

Разбира се, стига инсталацията да е извършена и функционира качествено. Технически екип на място може да прецени дали има нужда от подмяна с цел по-добро качество на услугата.

Има ли такса монтаж?

При първоначално включване монтажът се предоставя от neosat с всички елементи за целта /антена, окачване, стойка, единичен конвертор и 25 метра кабел/. Всички допълнителни монтажни дейности и вложени материали и/или оборудване се заплащат допълнително.

Има ли абонаментна такса за допълнителен приемник?

Месечният абонамент за телевизионен пакет включва възможността да се приема услугата на до 4 приемника без допълнително заплащане за телевизионния пакет.

Как и къде мога да платя месечната си такса?

Скоро ще обявим всички канали за плащане.

Кога трябва да заплатя месечната си такса?

Най-късно до датата, на която е била заплатена предходния месец. Ако услугата е била прекъсната, може да заплатите по всяко време и услугата ще бъде възстановена за нов пълен месец до новата дата на следващия месец.

Какво ще се случи, ако забравя да платя сметката си навреме?

Услугата ще бъде преустановена, но може да я заплатите по всяко време и услугата ще бъде възстановена за нов пълен месец до новата дата на следващия месец.  

Мога ли да променя датата си на плащане?

До изтичане на предплатения вече период може да платите по всяко време за следващ период. Ако пропуснете датата и услугата бъде преустановена, то може да я заплатите по всяко време и услугата ще бъде възстановена за нов пълен месец до новата дата на следващия месец.  

Мога ли да променям пакета, който ползвам?

Да, за периода след изтичане на вече предплатения от Вас период, може да промените пакета от услуги, така че той да удовлетворява нуждите Ви във всеки един момент.

Вече съм платил, но искам да добавя допълнителни пакети с канали, мога ли да го направя?

Да, може да активирате пакети с допълнително съдържание. Ако го направите в текущ предплатен период, допълнителното съдържание ще е достъпно до края на вече предплатения период. Може да го активирате и за следващ пълен отчетен период.

Има ли възможност за предплашане на услугата си за няколко месеца?

Да, има. Моля, не забравяйте да следите нашия уебсайт за промоциите.

Къде мога да проверя какво и докога съм платил?

Информация за платените от вас услуги, ще може да намерите на уебсайта на neosat в потребителския си профил който скоро ще бъде достъпен или на тел. 0700 16 360

Имам няколко телевизора, за всеки от тях ли ми трябва приемник?

Техническата характеристика на услугата изисква наличие на декодиращо устройство за всеки телевизор.